perjantai 7. lokakuuta 2016

Välivuosi | Armeija tai siviilipalvelus

Välivuoden aikana kannattaa olla aktiivinen.

Välivuosi käsitteenä on kyseenalainen, koska ei sen vuoden tarvitse olla minkään kahden asian välissä. Välivuosi on kuitenkin termi, jota on helppo käyttää ajanjaksolle, jolle tarjotaan useita eri vaihtoehtoja. Pääasia on, ettei ole tekemättä mitään vaan keksii tälle ajalle puuhaa.

Asevelvollisuus takaa Suomen sotilaallisen turvallisuuden. Se koskee 18–60-vuotiaita miehiä, mutta myös naiset voivat hakea vapaaehtoisina asepalvelukseen.

Välivuosi on hyvä sauma käydä armeija tai suorittaa siviilipalvelus, jottei se myöhemmässä vaiheessa viivästytä esimerkiksi opintojasi tai niiden aloitusta.


Armeija ei ole elämäsi nihkeintä aikaa, se on todella kehittävää, kasvattavaa ja voi olla mukavaakin! Riippuu täysin asenteestasi. Ota samanlainen asenne kuin työnhaussa! Ole avoin, halukas ja aktiivinen. Ei ole mitään syytä, miksi et haluaisi töihin tai opiskeluihin saatika sitten armeijaan. Kaikki ovat hyviä kokemuksia, jotka kasvattaa ihmisenä ja luo hyvän tulevaisuuden.

Voit myös armeijasta tai sivarista löytää innostuksen tulevaisuuden ammattiin, opiskeluihin tai uusiin harrastuksiin. Armeissa voit myös hakea erityistehtäviin kiinnostuksen mukaan!

Ennen tai jälkeen armeijan, olet tervetullut Ohjaamo Lahteen keskustelemaan vaihtoehdoista tai jatkosuunnitelmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti