perjantai 23. syyskuuta 2016

Ajatuksia välivuodesta

Tästä lähtee välivuosi -sarjamme Ohjaamo Lahden blogissa!

Välivuosi aiheuttaa usein negatiivisia reaktioita. Vaikka opiskelupaikka olisikin jäänyt saamatta, ei maailma kaadu siihen. Jotkut ajattelevat vuoden menevän hukkaan tai jäävänsä jostain paitsi. Oikeastaan se voi olla päinvastoin. Välivuosi kannattaa käyttää hyödyllisesti!

Pitkien opiskelujaksojen tai pääsykoepänttäämisten jälkeen lomailu voi olla paikallaan. Etenkin opiskeluun tai töihin suuntaavalla, akkujen lataaminen ja lomasta nauttiminen on paikallaan. On kuitenkin huolehdittava siitä, että lomailusta ei tule jopa useita kuukausia tai vuosia kestävää tapaa, joka vaikuttaa vahvasti tulevaisuuteen. Kannattaa olla tehokas!


Välivuodelle kannattaa asettaa tavoitteita ja pitää itsensä aktiivisena. Usein tavoitteena on keksiä, mitä haluaa tehdä välivuotensa jälkeen. Välivuoden voi hyödyntää monella tavalla ja se on täynnä mahdollisuuksia, jotka edistävät tulevaisuuden opiskelu- tai työpaikkojen saantia.

Välivuoden ei tule olla turhanpäiväistä lusmuilua mutta ei myöskään tarvitse olla päätähuimaavien kokemusten tai valastumisten löytämistä, vaan se voi olla kehittävä ja juuri Sinun näköinen.

Sinulla on hyvää aikaa täydentää ansioluetteloasi tai kerryttää kursseja opintoja varten, jotta tulevaisuudessa pääset juuri sinne, minne tähtäät! Ole aktiivinen, tutki ja hae uusia kokemuksia avoimin mielin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti