perjantai 21. huhtikuuta 2017

Työtä kokeillen osa 1

Tänä päivänä työkokemus ja verkostoituminen ovat oleellisessa osassa työllistymistä ja työelämää. Työkokeilu antaa mahdollisuuden tutustua tai palata työelämään joustavasti hakijan kiinnostuksen kohteita mukaillen. Kokeilun kautta voi selvitä itselle sopivin ala, mitä alaa lähteä tulevaisuudessa opiskelemaan ja saada arvokasta työkokemusta sekä suosittelijoita muita töitä hakiessa.

Tämän sarjan tarkoituksena on tuoda julki nuoren näkökulmia ja ajatuksia työkokeilusta itsensä näköisesti. Ensimmäisenä vuorossa on Krista.



21-vuotias Krista on ollut kuusi kuukautta Lahden Klubitalolla ja nyt Kohti Unelmia-hankkeessa työkokeilussa. Klubitalolle hän kertoi päässeensä Ohjaamon kautta. "Teimme yhdessä työhönvalmentajan kanssa vaihtoehtoisen suunnitelman tulevaisuuttani varten, pohdimme tavoitteitani ja haaveitani. Koen, että työkokeilun onnistumisen kannalta olisi tärkeää käydä henkilökohtaiset tavoitteet läpi ja niiden pohjalta löytää sopivin työpaikka."

Työkokeilun alkaessa oli sekä työnantajalla että Kristalla tietoa mitä työkokeilu tarkoittaa ja mihin tulee sitoutua. "Yhdessä pohdimme tavoitteitani työpaikalla ja teimme sopimuksen aluksi yhdeksi kuukaudeksi, jotta näkisimme mitä työ pitää sisällään, onko paikka tähän elämäntilanteeseeni sopiva ja kohtaavatko tavoitteeni ja työtehtäväni. Yhden kuukauden aikana hahmottaa, onko työpaikka se missä haluaa olla vai etsisikö toisen, omia tavoitteitani vastaavan paikan."

"Klubitalolla työkokeilu on avannut ovia. Olen verkostoitunut eri yhteistyötahojen kanssa ja yksi parhaimmista kokemuksista oli olla elävänä kirjana Lahden ammattikorkeakoululla. Useasti olen ylittänyt itseni ja olen kehittynyt esiintyjänä erilaisten tilanteiden myötä. Työkokeilun myötä löysin sen, mitä mä haluan tehdä, sen mistä ennen vain haaveilin!"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti